Az Ifjúsági Önkormányzat tagjai  
Röszkei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat weblapja E-mail: riok@roszkenet.hu

 


DĂĄtum

HĂ­rek ĂśsszesĂ­tĂŠs

VIII. Röszi kupa

HĂ­rek


VIII. Röszi kupa

2013. 11. 09-én a röszkei sportcsarnok fiatalokkal telt meg. Immáron VIII. alkalommal redezte meg a RIÖK a Röszi kupát, amely izgalmakkal és gólzáporral zajlott. A résztvevő csapatok Ásotthalomról, Domaszékről érkeztek, illetve a Szeged Táncegyüttes (továbbiakban: táncosok) ifjai is képviseltették magukat, valamint a rendező szervezet a RIÖK is megmutatta, hogy még mindig jeleskedik a sportokban. Ásotthalomról, illetve a Táncosok részéről két-két csapat nevezett. A barátságos megmérettetést a legnagyobb örömünkre mi, vagyis a RIÖK nyerte, mely győzelem az utolsó mérkőzésen dőlt el.
A további sorrend: második helyezést ért el Ásotthalom 1-es számú csapata, a dobogó alsó fokán Domaszék zárt, negyedik helyen a táncosok 2-es számú csapata végzett, az ötödik helyezést Ásotthalom 2-es számú csapata érte el és a táncosok 1-es számú csapata a hatodik helyen végezte a sportrendezényt.
A délután legnagyobb hangulatfelelősének a táncos legények szurkoló tábora bizonyult, a lelkesedésük irigylésre méltó volt. Természetesen a díjazás sem maradhatott el, az első három csapat egy-egy serleggel öregbítette hírnevét, míg külön díjakink, három kategóriában - legjobb kapus, legszimpatikusabb játékos és legjobb játékos - találtak gazdára. Minden játékosnak köszönjük a részvételt, és reméljük a legközelebbi alkalommal is ilyen szép számmal összegyűlünk.
Reméljük mindenki jól érezte magát!

 

További képek a galériában!

RIÖK
2013. 11. 09.

Töklámpások délutánja

HĂ­rek


Mindnekit várunk sok szeretettel az október 30-án megrendezendő Töklámpások délutánjára. A zsűri maga a RIÖK lesz!

RIÖK
2013. 10. 19.

VIII. Röszi kupa

HĂ­rek


2013. novembar 9-én szombaton délelőtt 11 órától immáron VIII. alkalommal kerül megrendezésre a Röszi kupa.
Minden nevezőt és szurkolót szeretettel várunk!
A részletekért kattints a képre!

R&oulm;szi kupa 2013

RIÖK
2013. 10. 11.

II. Kézilabda Kupa Zákányszéken

HĂ­rek


A RIÖK csapata részt vett a II. Kézilabda Kupán Zákányszéken.
Galériánkat ezúttal Facebook oldalunkon találhatjátok. Egy kis ízelítő a képekből:

RIÖK
2013. 03. 19.

Új év, új rendezvények...

HĂ­rek


Új év, új rendezvények...

2013 első, az ifjúsággal kapcsolatos rendezvényén megjelentünk. Tettük ezt azért, mert a Zákányszék Ifjúsági Önkormányzat meghívott a Homokháti Kistérség Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat soros elnökségének átadójára. A rendezvény során a Domaszéki Ifjúsági Önkormányzat kapta az elnökséget. Az átadó után, megvendégelték a megjelenteket. A rendezvényen készítettünk képeket is melyeket a galériában tekinthettek meg!

További képek a galériában!

RIÖK
2013. 01. 19.

Kellemes ünnepeket!

HĂ­rek


Áldott, békés Karácsonyi ünnepeket kívánunk minden látogatónak!

RIÖK
2012. 12. 20.

Falukarácsony

Hírek


Falukarácsony

Szeretettel meghívjuk a település minden lakóját
2012. december 21-én 17 órai kezdettel megrendezésre kerülő Falukarácsonyi ünnepségünkre a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Községi Könyvtár előtti parkba.
Fellépnek:

Kozmáné Vastagh Judit és 3. osztályos tanulói

Röszkei Ifjúsági Önkormányzat

MASZK csapata

Betlehemesek

Templomi kórus

Röszkei Orbán Dénes Általános Iskola énekkara

Forralt borral és forró teával várjuk mindazokat, kik velünk együtt szeretnék ünnepelni a községünk közös karácsonyát.

RIÖK
2012. 12. 17.

VII. RÖSZI KUPA

HĂ­rekVII. RÖSZI KUPA

Meghívó

Október 26-án, pénteken, délután 15 órától immár VII. alkalommal rendezzük meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő
Röszi kupát a Sportcsarnokban.

A röszkei játékosok mellett Sándorfalva, Szeged, Ásotthalom és testvértelepülésünk Magyar-kanizsa fiataljai is képviseltették már magukat, akikkel reményeink szerint ez aRöszi kupalkalommal is találkozhatunk,
sőt bővül a hozzánk ellátogató csapatok száma.

Az 5+1 fős csapatok 14.45-től a helyszínen nevezhetnek.

Az elvesztett energia visszapótlására az eredményhirdetés után pizzát és üdítőt szolgálunk fel.

Kérjük, a csapatok és szurkolótáborok legkésőbb
október 24-ig
jelezzék részvételi szándékukat, hogy elegendő mennyiségű táplálékkal tudjunk készülni.

Minden nevezőt és szurkolót nagy szeretettel várunk!

RIÖK
2012. 10. 17.

Galéria

HĂ­rek


Galéria
Falunapi galéria elérhető, kattints a linkre
Galéria

RIÖK
2012. 08. 21.

Logó pályázat eredményei

HĂ­rek


Logó pályázat eredményei

A logó olyan szimbólum, amely kifejezi egy szervezet célkitűzéseit, a számára fontos értékeket. A Röszkei Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat már régen megfogalmazta igényét egy ilyen szimbólum iránt, azonban azt szerettük volna, ha a RIÖK logóját a röszkei fiatalok tervezik meg így az ő ízlésük, meglátásaik is tükröződnének az elkészült művekben. Ezért még 2011. decemberében kiírtuk logó pályázatunkat, melyre 2012. február 29-ig vártuk a pályaműveket, melyek kifejezik a RIÖK által képviselt értékeket, és melyekben megjelenik a fiatalos lendület, a kreativitás és a közösségi összetartozás témájának valamelyike. Számtalan remek alkotás érkezett be a februári határidőig. A beküldött logók ezután háromtagú zsűri elé kerültek: Borbásné Márki Márta, Kozma Zsófia és Szekeresné Ábrahám Gyöngyi vállalták a nehéz feladatot, hogy az elkészült munkák közül kiválasszák a legjobbat, munkájukat ezúton is köszönjük. A feladat nehézségét mutatja, hogy a győztesen kívül két különdíjas pályázónak is gratulálhattunk. Brasnyó Virág nem csak az elkészült logóval, hanem az ahhoz mellékelt leírással is elnyerte a zsűri tetszését. Művében jelen volt az összetartozás, közösségi érzés, sokszínűség és a humor, amik számunkra nagyon fontos értékek. Tóth Zoltán szintén különdíjban részesült, ő három fiatalos lendülettel teli, modern logót küldött be, egyikben még kedvenc karakterünk, az Ifi Röfi is megjelent. Munkájukat 5.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal köszöntük meg. A győztes pályaművet Kovács Krisztina nyújtotta be. A zsűri egyhangú szavazata alapján az ő logója lesz az, mely a jövőben megjelenik a RIÖK honlapján, plakátjain, rendezvényein. Szervezetünk minden tagja nevében köszönjük a színvonalas, és minden tekintetben méltó alkotást, amit büszkén használunk majd a jövőben.

RIÖK
2012. 04. 28.

Önkéntes program a Tappancs tanyán

HĂ­rek


Önkéntes program a Tappancs tanyán

Március 31-én, reggel 6 órakor a kicsit nyúzott, de annál elszántabb önkéntesek maroknyi csapata készen állt arra, hogy segítsen jobbá tenni a menhelyi kutyusok életét. Nagy szó ez, hisz ebben a felborult a világban nehéz olyan embereket találni, akik szívesen áldoznak energiát arra, hogy mások életét megkönnyítsék, vagy szebbé tegyék. Szerencsére nálunk voltak önként jelentkezik, akik nem restelltek ásót, lapátot, talicskát ragadni, hogy kemény munkával járuljanak hozzá a Tappancsos kutyusok életkörülményeinek javításához. A szerszámokkal felszerelkezett fiatalok hatalmas lendülettel vetették magukat a munkálatokba. Szinte versenyt ástunk az idővel, és mire delet harangoztak, majdhogynem elő is készítettük a terepet a kutyázó udvar kibetonozásához. Egy hétvége alatt el is készült a mű, ami minket is meglepett, hisz nem gondoltuk, hogy ilyen gyorsan fogunk haladni. Az önkéntes röszkei legények kitettek magukért, a kerítés betonalapja reményeink szerint a következő 100 évben állni fog. A játszóudvar biztonságossá tétele nagyon fontos volt, hisz a kennelekben lakó kutyusok, akik karanténidejüket töltik, ide jönnek mozogni, játszani, és az önkéntesek is itt dajkálják és szocializálják őket. Ezentúl már biztonsággal kiengedhetik a kutyákat, nem kell attól tartani, hogy a kíváncsi ebek kiásnak és elkóborolnak. A hétvége bár munkával telt, szórakozásnak sem volt utolsó. Önkénteseink jól érezték magukat, így ígéretet tettünk, hogy visszatérünk még, és más munkálatokban is segédkezünk. Hálás köszönet a röszkei fiataloknak, hogy hétvégéjüket, erejüket és idejüket áldozták a nemes ügyért. Külön köszönet Császár Anti bácsinak, aki hatalmas segítséget jelentett a szakmunkában, és végül szeretnénk megköszönni Gera Feri bácsinak és a konyhán dolgozó lányoknak az isteni túlélőcsomagot, amit az utolsó morzsáig felfaltunk. Ismerjük a mondást: „A munka nemesít.” A másokért végzett munka pedig ennél is több, hisz a munkának értéket, az embernek emberséget ad. Biztos vagyok benne, hogy még számtalan alkalmunk nyílik rá, hogy ezt megtapasztalhassuk, és átadhassuk.

RIÖK
2012. 04. 28.

Majális

HĂ­rek


Majális

Május elsején mindenkit nagy szeretettel várunk a Petőfi Sándor Művelődési Ház parkjában megrendezendő majálisra. Színes programkavalkád, alkotóház várja az érdeklődőket.
Rossz idő esetén a Művelődési Ház Dísztermében kerül megendezésre a majális.

RIÖK
2012. 04. 29.

Sziasztok!

HĂ­rek


Sziasztok!

Szeretnénk Veletek megosztani két kérdőívet, melyet ha kitöltenétek, nagyon hálásak lennénk! :)

Kérdőív I.

Kérdőív II.

A két kérdőívet maximum 10 perc alatt ki lehet tölteni. Amennyiben szántok rá ennyi időt, bagyon megköszönjük.
További szép napokat kívánunk!

RIÖK
2012. 03. 30.

Lezárult a RIÖK logó pályázata.

HĂ­rek


Lezárult a RIÖK logó pályázata. Köszönjük a részvételt mindenkinek!!!

A pályamunkák elbírálása folyamatban van.

A zsűri tagjai:
Borbásné Márki Márta, Kozma Zsófia és Szekeresné Ábrahám Gyöngyi.

Hamarosan sor kerül az eredmények kihirdetésére is a Falusi Suttogó hasábjain és itt a honlapon is

RIÖK
2012. 03. 06.

Működési szabályzat változás!

HĂ­rek


Működési szabályzat változás! Részletek a Működési szabályzat menüpontban.
A részleteket a hét folyamán közzétesszük webalpunkon!

UPDATE: Mától keressétek a részleteket a "Működési szabályzat" menüpontban!

RIÖK
2012. 02. 04.

LOGO pályázatunk határidejét módosítjuk!

HĂ­rek


Figyelem!!

LOGO pályázatunk határidejét módosítjuk! Az új határidő: 2012. február 29.
További információkat a "LOGO pályázat" menüpontban találtok.
Szép napokat jó szerkesztést kívánunk! :)

I. Ping pong bajnokság

HĂ­rek


Január 21-én 10 órai kezdettel megrendezésre került az első amatőr ping pong bajnokság a Petőfi Sándor Művelődési Házban.
Örömmel láttuk, hogy sokan részt vettek az eseményen.
A bajnokságról készített galéria is erről tanúskodik.


Galériához kattints ide

Üdvözlettel: RIÖK
2012. 01. 29.

Kellemes ünnepeket kívánunk

HĂ­rek


Sziasztok!

Először is nagyon boldog békés karácsonyi ünnepeket kívánuk! :))
Másod sorban pedig új galériával bővült weblapunk. Reméljük hasznát fogjátok venni!
A galériát folyamatosan frissítjük.

Üdvözlettel: RIÖK
2011. 12. 25.

Karácsonyi Jótékonysági Hangverseny

KarĂĄcsonyi JĂłtĂŠkonysĂĄgi Hangverseny


Karácsonyi Jótékonysági Hangverseny

Ünnepi gyertya December 22-én, este 18 órától a művelődési házban Kozmáné Vastagh Judit és barátai, a Röszkei Dívák, az Ifjúsági Önkormányzat tagjai és segítői, valamint a közreműködők: Borbás Johanna, Pocskai István, Pocskai Roland, Pocskai Zsolt és Berente Istvánné Marikamindenkit szeretettel várnak Karácsonyi Jótékonysági Hangversenyükre
Az est teljes bevételét a rászoruló röszkei gyerekek ajándékozására fordítjuk. A belépéskor becsületkassza várja a vendégeket, egy jegy árát 200 Ft-ban határoztuk meg, de mindenki szándéka és lehetőségei szerint járulhat hozzá a nemes ügyhöz, akár ennél magasabb összeggel is.
A jegyek a helyszínen vásárolhatók. Ha valaki elfoglaltságai miatt nem tud részt venni a hangversenyen, de szeretne hozzájárulni az ajándékozáshoz, a Teleházban található támogató jegyek megvásárlásával teheti meg ezt.

Új weblap

HĂ­rek


Sziasztok!

Nagy örömmel jelenthetjük be, hogy új weblapunk hivatalosan is útnak indult! Az indulással egyidőben LOGO pályázatot hirdetünk, amiről részletesebb információt a "LOGO pályázat" menüpont alatt olvashattok.
A tartalmat folyamatosan töltjük fel, apróbb hibák még előfordulhatnak.
Ha bármiylen ötlet felmerül bennetek akár a weboldallal kapcsoltaban, akár csak egy az oldalon olvasott cikk után osszátok meg velünk a riok@roszkenet.hu e-mail címen.
Jó böngészést kíván a RIÖK

2010. 12. 10.

Sziasztok!

Elindult a RIÖK új honlapja!


Sziasztok!

Nagy szeretettel üdvözlünk a Röszkei Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat honlapján.

Reméljük jól fogjátok érezni magatokat, mikor az oldalon böngésztek.

Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll, így lehetséges, hogy egyes menüpontok még nem működnek.

Üdvözlettel: RIÖK